Nu senast är det komikern och skådespelaren Claes Malmberg som enligt kultur- och medievänstern ”gått över gränsen”. Han har skämtat om att det i förorten finns många skjutglada kriminella. Det är en utmaning för mycket.

Gud vad tröttsamt det är när kulturvänstern blir upprörd. Så länge man hånar, föraktar och driver med högern försvaras det med att kultur och satir ska ”utmana” och ”provocera”. Men så fort udden riktas mot vänsterns världsbild, då går man fullständigt bananas. Så får man inte göra!!!

Skämtat om kriminella i förorten! Hur kan han!? Dem ska man ju tycka synd om!

Liten gangster tittar ut

Det Malmberg gjorde i humorprogram ”Parlamentet” (TV4play) var att rappa på bruten svenska:

”I ett hus i ortens slut, liten gangster tittar ut
Svenne lobba brann så fort knacka på dess port
Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig
Annars skjutas mig
Kom ja, kom i huset in, låt mig flå ditt skinn.”

Detta anses alltså fruktansvärt och hånfullt av vänstern.

I samma avsnitt kallas Ebba Busch för ”jävla ishäxa”, norrlänningar utmålas som inavlade apor och teatern i Falkenberg som så liten och obetydlig att ingen märker den.

Men driva med förorten är att gå för långt.

Snacka om hyckleri.

Invandring fortfarande tabu

Kritiken mot Malmberg visar hur oförmögna vänsteretablissemangen fortfarande är på att hantera den stora invandring Sverige haft under flera årtionden, och de enorma samhällsproblem den nu skapar.

Invandringen är tabu. Den får inte diskuteras öppet. Problemen ska tystas och förtigas.

Och de som gör sig till invandrarnas röst intar omedelbart offerrollen. Det är det svenska samhället som inte ger de kriminella vad de vill ha. Hur kan en svensk som Claes Malmberg skämta om dessa stackars, stackars offer?!

Satir är termometer på graden av demokrati

Det talas mycket om demokrati dessa dagar. Det finns få mätare som så effektivt avslöjar hur öppet och demokratiskt ett samhälle är som just satir. Om den tillåts och inte tystas eller låter sig självcensureras, ja, då är det ett öppet och demokratiskt samhälle. Om den däremot attackeras och tystas är samhället inte fullt ut demokratiskt med full yttrandefrihet.

Vänsterkrafterna visar med sin kritik av Malmberg att de inte omfattas av en fullskalig demokratisk öppenhet.

Vi som vill yttrandefrihet och vill lyssna på olika ståndpunkter, även om vi inte håller med, måste stå upp mot vänsterkrafterna som med totalitärt tänkande vill strypa vår frihet.