Ett ovanligt besked. En person som aviserat sin avgång från en framskjuten position i politiken har meddelat att han inte kommer att avgå, utan stanna kvar på sin post.

Förra året meddelade Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof att han skulle lämna posten som partisekreterare före valet nästa år för att koncentrera sig på sakpolitik. Partisekreteraren är ansvarig för partiet som organisation.

Efter samtal med partiledare Jimmie Åkesson har han nu ändrat sig och blir kvar som partisekreterare.

Richard Jomshof är en av de fyra som byggt upp partiet från grunden och under lång tid varit en av de viktigaste personerna i Sverigedemokraterna. Skälet till att han blir kvar beror på att Jimmie Åkesson har bett honom och att den interna organisationen i partiet nu har blivit bättre.