Den skottskadade mannen som påträffades på tisdagsmorgonen var vaken och talbar och fick föras till sjukhus med ambulans. Han hade blivit skjutits i benet i Södertälje.

Larm inkom vid kl 05 på tisdagsmorgonen. Polisen fick uppgifter om att en skadad person setts på en parkeringsplats i förorten Ronna i Södertälje.

På plats hittade de en man som var skjuten. Han är förd till sjukhus med ambulans.

– Det var i benet mannen blev skjuten, säger man från Stockholmspolisens ledningscentral till Expressen.

Ingen person är misstänkt eller gripen i nuläget. En teknisk undersökning ska genomföras och polisen ska gå igenom övervakningsbilder från kameror i området.

En förundersökning om försök till mord är upprättad.

Våldet ökar igen

Södertälje gjorde sig ett tag känt som kommunen där man lyckades minska antalet skjutningar. Men på senare tid har våldet ökat igen.

– Det är tragiskt, men det beror delvis på ett stort utanförskap som är en grogrund för kriminalitet. Delvis på grund av att en del av de som titulerat sig nätverksledare har suttit i fängelse och det skapar strider om maktpositioner, säger lokalpolischef Mats Åkerwall till SVT.

– En viktig faktor är att gärningspersonerna är yngre och mer hetlevrade. Konsekvenstänket kring vad det innebär att släcka en annan människas liv är inte utvecklat. Bristen på respekten för ett människoliv är påtaglig, säger han.