Det har i ett antal dagar cirkulerat rykten om att riksdagsledamoten Hanif Bali agerat olämpligt mot unga kvinnor i partiet. Men nu säger han att han inte tänker avgå eftersom han inte gjort något olämpligt.

Hanif Bali (M) förnekar alla anklagelser mot honom om olämpligt sexuellt beteende. I ett Facebook-inlägg skriver han nu själv att han är den M-ledamot som har pekats ut under de senaste dagarna, och ger sin egen version kring det som har hänt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen anklagas Bali bland annat för att ha uppmanat en flicka under 18 år i Moderata ungdomsförbundet att skicka bilder av sexuell karaktär. Hanif Bali skriver att han agerade läxhjälp och mentor åt henne, men att han själv valde att avbryta kontakten när “personen i fråga ville ha en annan relation.”

”Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt”, skriver han.

”Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet”, skriver Bali.

Han menar att de som har anklagelser ska polisanmäla så att han kan bli rentvådd.