En kraftig detonation inträffat i natt i Värnamo. En allvarligt skadad person fördes till sjukhus där han dog på torsdagsmorgonen. Polisen evakuerade boende runt detonationsplatsen eftersom man inte kunde utesluta att fler explosioner. Kommunen öppnade en samlingslokal för evakuerade.

Explosionen detonerade vid 03:00-tiden under natten till torsdagen. En man hittades som var allvarligt skadad, rapporterar Sveriges Radio. På morgonen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Boende i området evakuerade

Den skadade fördes till sjukhus där man fann ett föremål på honom. Det gjorde att sjukhuset fick vidta säkerhetsåtgärder och bland annat flytta patienter.

Dessutom kunde polisen inte utesluta risk för fara för ytterligare detonation i området där mannen hittades i Värnamo och flera personer har evakuerats till en uppsamlingslokal.

Det nationella bombskyddet har undersökt föremålet på sjukhuset som är ofarligt och verksamheten på sjukhuset återgår nu till det normala.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och håller förhör med personer i området. Ingen person är i nuläget misstänkt eller frihetsberövad.