Under natten till måndagen kastades en handgranat in i en lägenhet i Rotebro, norr om Stockholm. I lägenheten låg en barnfamilj och sov. Deras liv räddades när granaten studsade bort på en divan innan den exploerade. En kvinna fick dock allvarliga skador och vårdas på sjukhus.

Polisen tror att granaten kastades in i fel lägenhet. Nu kommer medieuppgifter om att granaten ha studsat på en divan efter den kastades in i lägenheten.

– Ren tur. Alla tre hade varit döda annars, säger en källa till Aftonbladet.

Kunde slutat i tre döda

Polis misstänker att familjen attackerades av misstag och att den egentliga måltavlan var någon annan.

– Det är en händelse som har varit emotionell för mig i dag på flera sätt. Det hade kunnat få en helt annan utgång och slutat med dödsfall, säger Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

I lägenhetens vardagsrum låg en kvinna och två barn i förskoleåldern och sov. Enligt Aftonbladets källor träffades kvinnan först av en sten som kastades in genom fönstret. Sekunder senare kom handgranaten.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök, allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Ingen är gripen, men polisen jobbar med stora resurser och har arbetshypotesen att attacken är kopplad till den gängkriminella miljön.