En massiv räddningsinsats sker tidig tisdagsmorgon i centrala Göteborg sedan en butik eller ett trapphus har sprängts i ett flerbostadshus. Tre våningsplan uppges vara rökfyllda.

Larm om bombliknande explosion i flerbostadshus kom vid kl 05 på tisdagsmorgonen

Räddningstjänsten har haft över 20 enheter, brandbilar och ambulanser, på plats vid Övre Husargatan i Annedal i centrala Göteborg. 

– Det pågår livräddning i tre trapphus, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg till GT kort efter larmet. 

Vittne säger att det vällde ut rök ur fastigheten.

– Det är massa personal som springer här. Massa bråte ligger här på gården. Jag fick en chock, röken bara väller ut, säger hon.

– Vi håller på med evakuering, sa räddningstjänsten för någon timme sedan. 

25-tal skadade, varav tre allvarligt

P4 Göteborg har en reporter på plats vid avspärrningarna.

– Jag bor alldeles i närheten och något skakade. Det är avspärrat en ganska lång sträcka, en väldig massa räddningsfordon. Jag pratade precis med en polis här, och läget är lite oklart, säger han till sin egen radiokanal.

Sveriges radio uppger att ett 25-tal personer har förts till sjukhus och några av dem ska vara allvarligt skadade.

Utesluter ”naturlig” orsak till explosionen

Vad som exploderat och exakt var den skett är ännu oklart, men räddningstjänstens insatsledare Jon Pile säger till TV4 Nyheterna att det sannolikt är ett föremål som har exploderat och att man utesluter ”naturliga orsaker”, till exempel en gasläcka.

Enligt polisen har en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse inletts.