Två yngre män är förda till sjukhus med kritiska skador efter en skottlossning i Linköping under torsdagskvällen. 

Polisen fick larm kl 19.05 om att skottlossningen har ägt rum utomhus i bostadsområdet Berga i Linköping. De två skadade är 15 och 16 år gamla. Polisen misstänker att brottet har med gängbrottsmiljön att göra. 

Jagades vid busskur

– Jag såg att han som sköt var helt svartklädd och att han var maskerad. Efter skottlossningen försvann han som sköt, men jag såg inte var någonstans, säger ett vittne till Corren

Enligt vittnet hade en av männen som blev beskjuten stått bakom en busskur mitt emot Berga centrum när gärningsmannen öppnade eld och jagade efter offret. 

Polisen har startat en förundersökning om mordförsök och upprättat en särskild händelse. 

– Arbetet fortsätter med intensitet och det är fortfarande kritiskt skadeläge för de yngre männen och vi har ingen frihetsberövad. Vi arbetar med att förhöra vittnen och med dörrknackning, säger polisens presstalesperson.

Såg allt från balkongen

En kvinna som bor i området satt på balkongen när hon hörde flera skott. 

– I början var det fyra, fem och sen blev det mycket, jag kunde jag inte räkna. Jag gick direkt och ringde polisen, säger hon till Expressen

Efter skottlossningen såg kvinnan en man komma springandes på gatan nedanför. 

– Han var skadad. Han svimmade på marken och sedan kom det fram många som ville hjälpa honom. Sedan kom ambulansen och tog honom till sjukhuset.

Kvinnan beskriver läget som lugnt på platsen vid klockan 21, även om det fortfarande är poliser och avspärrningar på platsen. Hon tycker inte längre att det känns tryggt i Berga.