I ”Sommarintervjun” berättar kommunstyrelsens nye ordförande Teddy Nilsson (SD) om hur det är att leda en kommun medan Socialdemokraterna går emot sådant de förut var med på.

Sommaren 2019 brakade ännu en ”oheliga allianser” i Svalöv samman, De hade haft som mål att hålla Sverigedemokraterna borta från makten trots att partiet blev kommunens största med 31,2 procent av väljarna.

Men sommaren 2019 valdes Teddy Nilsson till kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har haft vingliga majoriteter i Svalöv. Därför är vårt mål att alltid skapa en stark majoritet för förslagen. Och får vi inte en stabil majoritet för budgeten går vi inte i styre, säger Nilsson.

Nu finns ett valtekniskt samarbete med M, KD och L vilket gör att man tillsammans har 18 av kommunfullmäktiges 35 mandat.

Direkt efter makttillträdet för två år sedan hade Teddy Nilsson möte med förvaltningsledningarna och förklarade att man tagit över och om man har problem med det är det bara att framföra synpunkterna. Men eftersom tjänstemannaorganisationen känner SD sedan man var ledande oppositionsparti vet man vad partiet vill och har inga problem med det.

Se hela intervjun i Riks här:

Detta är del 12 av 16. Nya intervjuer publiceras varje måndag, onsdag och fredag fram till 11 augusti.

Du kan se tidigare avsnitt i YouTube-kanalens spellista Sommarintervjun.