I dagens ”Sommarintervjun” berättar riksdagsman Aron Emilsson från västkusten om hur det blev stor medial uppmärksamhet när han som 19-åring började plugga på Göteborgs universitet och dess humanistiska fakultet.

Redan de första dagarna när han började på det nya kandidatprogrammet för kulturarvsstudier slog Göteborgs-Posten upp som en stor nyhet att han som student också var engagerad i Sverigedemokraterna.

– Det skapade säkert en del höjda ögonbryn. Men jag mötte inga kraftigt negativa reaktioner riktade mot mig personligen. Sedan kan jag tänka mig att det diskuterades att det kom in en genuint kulturkonservativ på fakulteten, säger Aron Emilsson.

Se hela intervjun i Riks här:

Detta är del 13 av 16. Nya intervjuer publiceras varje måndag, onsdag och fredag fram till 11 augusti.

Du kan se tidigare avsnitt i YouTube-kanalens spellista Sommarintervjun.