I två förorter norr om Stockholm sköts det under söndag kväll och natt. Först i Tensta där bilar fått skotthål och senare i Hjulsta där två personer blev allvarligt skadade.

Vid 20-tiden på söndagskvällen larmandes polisen om en misstänkt skottlossning i Tensta. Två bilar på platsen har fått skotthål och tomhylsor har hittats.

För ungefär två veckor sedan blev två män ihjälskjutna i Tensta och polisen utesluter inte att det kan finnas kopplingar till dubbelmordet.

– Det har varit infekterat i området och självklart tittar vi på andra konflikter under utredningen, säger polisen till SVT.

Ingen är i nuläget frihetsberövad och polisen har inlett en förundersökning gällande grovt vapenbrott.

Två träffade på innergård i Hjulsta

Sex timmar senare sköts två personer i näraliggande Hjulsta, en kilometer bort. De fördes till sjukhus med allvarliga skador. Personerna hittades skadade på en innergård, enligt polisen.

– Vi vaknade av skottlossning 02.30. Vi hörde sex–sju skott. Efter en stund såg vi de första polisbilarna och då hörde vi att de pratade om att det var två skjutna, säger en boende i området till Expressen.

Vid 04.30-tiden uppgav polisen att sex personer gripits i samband med en husrannsakan i en bostad i Hjulsta, skriver Aftonbladet.