Skottlossningen ägde rum inne på restaurang i Skäggetorp centrum i Linköping mitt på onsdagen. En man träffades av flera skott, bland annat i huvudet. Mannen har avlidit av sina skador.

Polisen larmades kl 13.19 då flera inringare hört vad som uppfattats som skottlossning. En person som jobbar i närheten säger till Expressen att flera skott hördes.

Polis patrullerar med tunga vapen

Polisen har spärrat av ett större område i stadsdelen och har stora resurser på plats. Bland annat söker hundpatrull i området och Corren skriver att även poliser med förstärkningsvapen finns på plats.

– Det här är ett grovt brott så vi tar till alla resurser vi har, säger polisens talesperson.

Polisen vädjar till allmänheten om hjälp och uppmanar personer som befunnit sig i Skäggetorps centrum vid tidpunkten att höra av sig: 

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som kan veta något om vad som hänt, uppmanar polisen.

Tonåring sköts till döds i närheten

För bara tre veckor sedan sköts en tonåring till döds, och ytterligare en skottskadades allvarligt i Berga centrum i Linköping. Då talade polisen om en konflikt mellan kriminella grupperingar i Berga och Skäggetorp.

Polisens utredare har sagt att man är säkra på att det finns personer som vet vem som avlossade skotten mot tongåringarna. Dagens dödsskjutning kan ha koppling till konflikten.