Det är paradoxalt, men ”Pride” som på 1990-talet var en rörelse för tolerans har blivit hatets och intoleransens aktivism. Det är tid för seriösa aktörer att vända Pride ryggen för att istället stå upp för fri debatt och respekt för meningsmotståndare.

Hur ofta blir vi inte påminda om George Orwells roman ”1984” där han beskrev hur orden kommer att missbrukas och bli sin motsats – krig är fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka? Men snarare än en totalitär stat, är det olika sorters aktivister som tar på sig rollen som ”goda” och använder denna image för att bedriva ohämmat hat mot oliktänkande.

Pride kidnappat

Just nu är det ”pride”-tider och då svämmar hatet över bland vänsterextrema som kidnappat de sexuella minoriteternas frigörelse för att använda dem som sköld för att få hata majoriteten.

En fana, inte en flagga.

Än har denna förändring till hatets kolportörer inte sjunkit in hos myndigheter och andra som ska representera hela folket. Exempelvis har Försvarsmakten använt en pride-fana i en omdiskuterad helsidesannons.

Annonsen är pinsam redan av andra skäl – Försvarsmakten tycks inte längre veta skillnaden på fana och flagga. Man kan undra vilka okunniga amatörer som styr Försvarsmakten nuförtiden…

Hatar försvaret numera vita straighta män?

Men annonsen ger också legitimitet åt de budskap som framförs i bildcollaget ovan: ”Hata vita rika straighta män”, ”Hata SD-heterosvinen med automatkarbin”, ”Gör de rika till kattmat”, ”Död åt SD och alla borgare”.

Är det verkligen budskap som Försvarsmakten och överbefälhavaren Micael Bydén vill främja? Nej, de är bara nyttiga idioter som inte förstått att Pride är kidnappad sedan ett antal år av vänsterextrema.

(Jo, jag förstår hur man tänkt: Försvarsmakten ska försvara svenska och västerländska värderingar om demokrati och yttrandefrihet, och därmed också prideaktivister. Men det blir minst sagt antiklimax när prideaktivister samtidigt framför antidemokratiska budskap om att döda sina meningsmotståndare – i strid med det budskap Försvarsmakten vill torgföra.)

Sluta använda Pride-symbolen

De företag, myndigheter och andra aktörer som inte vill bli förknippade med att hata och döda meningsmotståndare måste sluta använda pride-symboler!

Bortförklaringen om att man inte förstått vad ”rörelsen” numera står för, håller inte längre. Det är inte längre naivt att skylta med prideflaggor och fanor. Det är att delta i att sprida hat och skapa än värre polarisering i strid med demokrati och öppen debatt med respekt för meningsmotståndare.