Polismannen Nadim Ghazale i Borås, som medverkat i ”Sommar i P1”, har nu tvingats ta ner politisk propaganda han satt upp i polishuset.

Polismyndigheten ska vara opartisk och politiskt neutral, men poliser som visar vänstertendenser har kunnat sprida politisk propaganda och de har belönats med uppmärksamhet i medierna.

Sedan Nadim Ghazale fick ett eget ”Sommar i P1” i juli har det framkommit att han varit allt annat än opartisk. I sociala medier har Ghazale hävdat att ”SD & andra rasistsvin” är ”förklädda nazister allihop”. Formuleringarna har också varit juvenila: ”Att rösta på SD i missnöje mot de andra partierna är som att äta bajs för att man inte gillar maten”.

Partipolitisk nidbild i polishuset

För detta har Ghazale bett om ursäkt för. Men en inramad nidbild som utmålar Sverigedemokraternas logotyp i form av blåsippa som kopplad till nazism, och som hängdes upp på en vägg i polishuset i Borås 2018, har fått hänga kvar, vilket Nyhetsbyrån och Samnytt uppmärksammat.

Poliskollegor till Ghazale skall ha ställt frågan: ”Är detta en objektiv polis som dömer kollegor och andra i samhället för deras politiska tillhörighet?”

Lokalpolisområdeschefen i Borås Mattias Ramsö ville först inte svara på frågor om Gazalens inramade nidbild borde hänga i polishuset. Men efter påpekanden har Nadim Ghazale beordrats att ta ned tavlan.

Se inslag i Riks där lokal polischef interjuas: