Nu kommer vittnesmålen från gårdagseftermiddagens skottlossning i Kristianstad. Mängder med skott avlossades mitt bland folk i sin vardag.

Unga gärningsmän, under 18 år, körde med moped eller motorcykel in i Gamlegårdens köpcentrum i Kristianstad. Panik utbröt när de öppnade eld.

– De körde in i köpcentret med moped. Jag såg två som satt på mopeden. Sedan sköt de, säger tolvårige Adrian till Aftonbladet.

Mammor skrek och barn sprang i panik

Attacken inträffade mitt på eftermiddagen då det var mycket folk i området. Dessutom befann sig ett tiotal barn inne i en fritidsgård i köpcentret. Tolvårige Adrian stod i dörröppningen till aktivitetshuset när skyttarna kom körande.

– Mammor skrek och sprang med sina barn. Medan andra människor backade undan. Själv sprang jag mot en utgång. Några andra barn sprang efter mig, säger Adrian.

På sin väg ut såg han en skadad person ligga på golvet.
– Jag tänkte att jag måste därifrån, så det inte händer något med mig, säger han.

Morgan Johansson tvittrar om journalisters klasstillhörighet

Samma dag som denna dramatiska händelse inträffar och som visar på att Sverige har mycket allvarliga problem med grov våldsbrottslighet, ägnade sig justitieministern åt att gräla i sociala medier om journalisters klassbakgrund.