På lördagsmorgonen jagade en svensk medborgare en annan man med kniv från ett vandrarhem i Norge. När polisen ingrep eskalerade situationen och polisen sköt den hotfulle mannen, som senare avled av sina skador. Norska medier rapporterade att mannen var från Bosnien, men med svenskt medborgarskap.

Det hela började med att den svenske medborgaren bankade på dörren till ett annat rum i ett vandrarhem i Sarpsborg utanför Oslo. När gästen i rummet öppnade blev han attackerad med kniv och skyddade sig först med en stol. Han flydde ut ur vandrarhemmet men blev då jagad utmed landsvägen av den svenske medborgaren. Under jakten larmade vittnen polisen.

– Vittnet i fråga observerade en person som kom springande och förföljdes av en annan person. Vittnet lyckades komma i kontakt med personen som förföljdes och fruktade för sitt liv, säger polisen till VG.

När polisen kom fram uppstod en akut och kritisk situation som fick polisen att känna sig tvingad att skjuta, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Livräddningsförsök genomfördes men knivmannens liv gick inte att rädda.

På lördagskvällen uppger polisen att man har genomfört förhör av flera viktiga vittnen, och börjar bilda en bild av orsaken till händelsen.

Den skjutne mannen har ännu inte obducerats, enligt förundersökningsledaren, och hans identitet är inte hundraprocentigt bekräftad.

Först på söndagen framkom att den döda knivmannen var svensk medborgare. Norska medier, dock icke svenska, förmedlade senare att den 34-årige mannen var från Bosnien och bott flera år i Norge.