Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi har ingen bil registrerad på sig själv men en granne till henne påpekar att det finns visst bilar, fast registrerade på hennes makes bolag. 

Maken till språkröret äger flera företag som sysslar med kommunikation. Ett av dessa bolag äger tre bilar.  Samtliga av märket BMW och drivs av bensin eller diesel. Inga miljöbilar och varken laddhybrider eller el-bilar. Det rapporterar Rebecca Weidmo Uvell i sin blogg.

Bilarna är av nyare modell med starka och törstiga motorer. Få företag införskaffar BMW eftersom de betraktas som ett lyxmärke av många. ”Men givetvis tycker jag att även Märta Stenevis make ska unna sig en bra bil som företagare. Det är bara det att hans fru inte tycker det. Och vill förbjuda alla andra att köra dem”, skriver Weidmo Uvell.

2017 kunde Märta Stenevi tänka sig att helt förbjuda samtliga dieselbilar i centrala Malmö. 

Alldeles nyss gick lyxpopulisterna MP ut och “krävde en klimatdebatt” och Stenevi gick återigen ut och sa att hon vill förbjuda bilar, den här gången alla fossildrivna. 

”Är det inte kul att Märta Stenevis man kör riktigt snabba BMW med starka motorer och som drivs på bensin? En bensinslukare helt enkelt. Och inte ens kör han stora stenar i den”, konstaterar Weidmo Uvell.