Nu sviktar också Kristdemokraterna när det gäller att bromsa migrationen till Sverige. ”Skamligt att slå igen dörren”, säger nu Lars Adaktusson (KD). Kommer politikerna att åter öppna alla gränser för hundratusentals migranter?

Sverige, eller rättare sagt de svenska politiska etablissemangen, lider svårt av storhetsvansinne. De ser Sverige som ”den humanitära stormakten”.

Vi har dock minimalt inflytande i världen, såväl militärt som maktpolitiskt. Ja, även i EU sitter svenska politiker tysta som möss och har noll inflytande. Det som återstå är då det Olof Palme introducerade: Sverige ska vara ”godast” i världen. Vi ska med bistånd och generös flyktingpolitik rädda alla fattiga i världen.

Sverige är hela världens socialkontor

Detta galna perspektiv dominerar i de gamla partierna. Sverige gör störst nytta för dem som inte är medborgare. Det är dessa tiotals miljoner människor som ligger politikerna varmast om hjärtat. De svenska medborgarna får klara sig bäst de kan. Äldre får usel omsorg av personal som inte ens kan svenska. De smittas i pandemier och dör i många tusental.

Men det rycker man bara på axlarna åt. Det är afghanska medborgare det är synd om!

När det kommer till att rädda afghaner som svenska politiker vaknar till och blir engagerade. Att kriminaliteten tar allt starkare grepp om landet, och att den blodbesudlade mexikanska maffian nu etablerar sig i Sverige, det bryr sig de gamla partierna inte om. Det är afghanerna de har på näthinnan. Det är dom som ska räddas!

Och det är långt fler än vänsteraktivister som ser det så.

”Det är rimligt att diskutera de ensamkommandes situation utifrån de nya förutsättningarna”, hävdar Lars Adaktusson, utrikespolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Han vill nu ge de 9000 afghanska männen utan asylskäl amnesti. De som fått en gymnasielag av Annie Lööf (C).

Ett nej blir alltid ett ja

Återigen demonstreras att Sverige inte längre är en rättsstat när det kommer till migrationspolitik. Där råder anarki. Gällande lagar om asylskäl behöver inte följas. Svepskäl efter svepskäl radas upp om hur synd det är om afghanska männen, som inte förmår försörja sig själva. Ett nej på grund av att man saknar asylskäl blir ändå alltid ett ja till slut.

Självklart ska de utan asylskäl utvisas. Dessa män borde åka hem och strida för sitt lands framtid, inte smita undan och lämna kvinnor och barn i talibanernas våld.

Den muslimska världen kommer aldrig att utvecklas om de som vill ha en annan framtid sticker och lämnar sina hemländer åt sitt öde. Men vem ska då förmå att utveckla dessa regioner?

Nej, det enda rimliga är att muslimer måste utveckla sina länder – utan invasion från väst. Men då måste de stanna på hemmaplan och göra jobbet där. Inte smita iväg till Sverige.