De kriminella gängen utökar sin makt över Sverige. Mordet på en 25-årig kvinna i Luleå kopplas nu till gängkriminella i Rinkeby i Stockholm, som tros vidga sitt territorium.

Den organiserade kriminaliteten expanderar. Enligt uppgifter till medier är det brutala mordet i Luleå på fredagskvällen då en kvinna sköts med flera skott nära en badplats, ett resultat av att kriminellt gäng från Rinkeby kan vara på väg att försöka etablera sig i Luleå. 

Den man som sitter anhållen för morden ska ha varit chaufför medan den som sköt kvinnan fortfarande är på fri fot, detta enligt uppgifter till SVT. Polisen söker alltså efter ytterligare en gärningsman.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera medlemmar ur Rinkebygänget ha varit i Luleå den senaste tiden för att begå brott och etablera sig i staden.

Det ska, enligt Expressen, finnas kopplingar mellan det kriminella gänget och den dödade kvinnan. Hon ska av någon anledning haft kontakt med gänget, men nu blivit måltavla i uppgörelse.

Fyra medlemmar ur gänget greps i Norrbotten i juni efter brott mot skyddslagen och försök till grovt vapenbrott då de tagit sig in på ett militärt skyddsområde i Vidsel, cirka tio mil från Luleå. 

Det aktuella kriminella gänget har varit inblandad i ett tiotal mord i gängkrig i Stockholm.