Två män som nyligen utvisats till hög kostnad passade på att smita med tillbaka till Sverige när UD evakuerade tolkar. Nu slipper de utvisas igen pga verkställighetsstopp hos Migrationsverket.

Männen som är i 20-årsåldern kom nu tillbaka Sverige med ett av UD:s evakueringsflyg. Detta trots att de utvisats från Sverige och belagts med återreseförbud. De är bland annat dömda för rån, olaga hot och misshandel, skriver DN.

Det är oklart hur de lyckats ta sig ombord.

Men nu slipper de bli utvisade igen. Migrationsverket skickar inga afghaner tillbaka till deras hemland.

De greps visserligen på Arlanda och skulle idag ha häktats för brott mot utlänningslagen. Men häktningsbegäran drogs tillbaka då männen inte kan skickas tillbaka till Afghanistan i nuläget. Just nu sitter båda fortfarande i förvar hos polisen. Men därifrån kommer de snart att släppas ut, precis som alla de som Säpo tog i förvar som säkerhetsrisker. De släpptes ut och rör sig fritt på gator och torg.

De kan snart fortsätta sina brottsliga gärningar i Sverige – utan risk att skickas tillbaka.

Svenska rättsstaten är en papperstiger.