I dagens ”Sommarintervjun” berättar polisen och riksdagsledamoten Katja Nyberg om sina 20 år som polis och varför hon sedan ställt upp och blivit politiker.

Katja Nyberg blev 2018 en av Sverigedemokraternas 62 riksdagsledamöter. Detta efter en lång karriär inom polisen, där hon fortfarande är tjänstledig från NOA, Nationella operativa avdelningen (eller ”rikskrim” som det hette förr).

– Jag har alltid sagt vad jag tycker och reagerat på sådant som är fel. Och jag kände när jag jobbade som polis att det här räcker inte. Jag ville göra mer när jag såg samhällsutvecklingen. Så jag läste Sverigedemokraternas partiprogram och blev medlem 2014.

– Jag hade blivit matad med allt det här pratet om rasism, men jag ville undersöka det och kunde inte se något sådant.

– De andra partierna hade ju inte alls den politiken som krävs, men börjat anamma den nu, säger Nyberg.

Se hela intervjun här:

Detta är del 15 av 16. Den sista intervjun publiceras på onsdag.

Du kan se tidigare avsnitt i YouTube-kanalens spellista Sommarintervjun.