Att den svenska rättsstaten är i fritt fall bevisas av en hovrättsdom där tonårsgäng frias efter att ha tvingat en ensam grabb ta av sig tillhörigheterna. Gänghot omfattas inte av straffbestämmelsen säger hovrätten och friar rånarna.

Sverige har tagit emot miljontals människor från klankulturer där det är självklart att uppträda i gäng, eftersom det är så man undgår att bli rånad och misshandlad i stater utan fungerande ordningsmakt. Detta beteende finns nu i Sverige, men vår rättsapparat tänker, agerar och fungerar som om Sverige fortfarande bestod av en etnisk svensk befolkning. Där var gänghot en nullitet.

Göta hovrätten friar tre personer – 16, 17 och 18 år – som i Kalmar tingsrätt åtalades för rån och övergrepp i rättssak efter att ha tvingat till sig en yngre pojkes skor och därefter hotat honom att inte gå till polisen.

Tingsrätten dömde 16- och 17-åringingen för rån, medan 18-åringen friades eftersom det var utrett att han lämnat platsen innan gärningen.

Kalmar tingsrätt konstaterade att något våld inte förekommit. Med hänsyn till att pojken på ett bryskt sätt uppmanats att ta av sig skorna måste det dock för honom ha framstått som att det var under hot om våld. Gärningen bedömdes därför som rån.

Men hovrätten friar beteendet, rapporterar Dagens Juridik i Rånåtal underkänns av hovrätten – handlandet inte straffbart.

Hovrätten menar att de tilltalades påstådda handlande – att omringa pojken samt uppmana honom att ta av sig skorna – inte utgjort ett sådant hot som omfattas av straffbestämmelsen.

Det är alltså nu klarlagt.

Alla svenska föräldrar måste nu inse att Sverige är en anarki. Deras barn har inget skydd att vänta från rättsstaten, så länge de inte gjort motstånd och blivit misshandlade.

Detta trots att polisen, bland annat i SVT:s barnprogram, uppmanar unga att göra som de hotfulla gängen kräver – och ge dem mobiltelefon, kläder, skor och annat som de vill ha. Agerandet bygger på tesen att dessa materiella ting inte är värt att bli fysiskt misshandlad för.

Nu säger hovrätten att om du inte blir slagen eller åtminstone gör motstånd mot gängens krav, så får du skylla dig själv om du lämnar ifrån dig dina tillhörigheter.

Svensk rätt oförmögen att hantera invandring

Den här domen är ett tydligt exempel på att rättsväsendet inte förstår att Sverige för unga har blivit som Mellanöstern där klankulturer tar över från svenska värderingar. I länder utan fungerande statlig ordningsmakt rör man sig i grupp med andra klanmedlemmar eftersom det är det enda sättet att kunna röra sig i samhället utan risk för att bli attackerad.

Riksdagen måste naturligtvis ändra lagarna så att det i lagtext anges att de som uppträder i grupp mot färre personer och framför ”förslag”, är att betrakta som synnerligen hotfullt agerande.

Varför har inte de partier som förespråkat den enorma invandringen från avlägsna kulturer sett till att förbereda Sverige för deras beteende och kulturella metoder? Varför?

Det uppenbara svaret är, det statsminister Stefan Löfven brukar framföra: ”Vi såg det inte komma”.

Dagens politiska makthavare måste vara Sveriges mest inkompetenta genom hela landet månghundraåriga historia. De har inte fattat ett jota av vad deras egna beslut om att öppna gränserna får för konsekvenser för den svenska befolkningen.

Och trettio år efter vågen av ”flykting”-invandring startade har man fortfarande inte fattat konsekvenserna på djupet av denna folkomflyttning.

Men, som alltid framförs på denna ledarsida, är det upp till svenska folket att avgöra vilka ledare man vill ha. I nästa års riksdagsval får man en ny chans att avgöra om man vill fortsätta i tangentens riktning eller byta kurs.