Flera personer har anträffats med skottskador vid ett köpcentrum i Kristianstad. Tre personer vårdas med allvarliga skador på sjukhus.

Flera larm kom till polisens regionledningscentral kl 15.44 på tisdagseftermiddagen om skottlossning i Näsby, i den norra delen av Kristianstad. Polispatruller skickades omedelbart till platsen.

– Vi arbetar nu med att få en överblick på händelsen och hur många som är skadade. Vi har ett stort arbete framför oss, sa polisens presstalesperson kort efter händelsen.

Det stod senare klart att ett flertal skott avlossades både inne i och utanför köpcentrumet Gamlegården med flera butiker och en Coop-affär.

Vid kl 17 meddelade polisen att tre personer förts till sjukhus. En kvinna och två män vårdas för allvarliga skador, enligt Region Skåne.

Det är ännu oklart om de skadade var tilltänkta måltavlor eller inte. Polisen har sänt patruller som bevakar sjukhuset där de skadade vårdas eftersom man inte vet hur hotbilden ser ut kring de drabbade.

I medierna spekuleras i att kvinnan som skottskadats svårt var vanlig kund och hade oturen att hamna i skottlinjen i en uppgörelse mellan kriminella gäng.