Flyktingentusiaster är redan igång och vill att Europa inte ska bygga några murar, det Stefan Löfven så generöst lovade under migrantvågen 2015. Återigen ska hundratusentals från Mellanösterns minst utvecklade länder till Sverige och Europa. Det är vårt fel att de flyr, meddelar självspäkarna på vänsterkanten.

EU:s utrikeschef Josep Borrell menar att EU-länderna har ”ansvar” för Afghanistan.

Men EU-länderna vill undvika en flyktingvåg från Afghanistan – en ståndpunkt som unionen kommer att presentera vid ett krismöte i morgon. Det visar dokument som Reuters och Politico tagit del av.

Miljarder euro till Afghanistans grannländer

Utrikeschefen Josep Borrell säger att Afghanistans grannländer kommer att känna av flyktingströmmen långt innan den når Europa, och att EU därför bör erbjuda ekonomiskt stöd till dem.

– Vi måste hjälpa grannländerna med den första vågen, säger han till tidningen Corriere Della Serra.

EU ska, på det sätt man redan gör till Turkiet, betala miljardbelopp till bland annat Uzbekistan, Tajikistan, Pakistan för att hindra migrationsvågen att nå Europa.

Tidningen frågar Borrell: Tror du inte att denna inställning gör oss sårbara för länder som försöker utpressa oss i Europa, som Turkiet och Vitryssland redan gör?

– Vi kan inte definiera alla som kommer från Afghanistan som flyktingar, det är de inte. Att kalla dem så skulle missbruka själva ordet. Många är asylsökande. De ville fly från Kabul för att de inte ville bli dödade. Med detta sagt används fler och fler migranter och asylsökande som politiska vapen. De används av länder för att sätta press på oss.

Ändå vill EU:s utrikeschef pumpa miljarder euro in i korrupta länder för att försöka stoppa en ny flyktingvåg.

Han lyfter faktiskt också säkerhetsaspekten, att terrorister tar sig in i Europa.

I dokumentet som EU ska behandla på morgondagens möte står det bland annat att EU ska ”stoppa afghanska säkerhetshot” mot unionens invånare, vilket i praktiken bland annat innebär säkerhetskontroller av evakuerade afghaner.

Möte när allt redan händer – rena rama Monty Python

Detta ska alltså EU diskutera när folk redan har börjat röra på sig. Bara Sverige har tagit emot över 1000 personer de senaste dagarna, bland annat sådana som blivit utvisade på grund av grov brottslighet. De är nu åter i Sverige och kan börja om med att råna, misshandla och härja.

EU framstår som folkfrontens möte i Monty Pythons ”Life of Brian” – en samling imbecilla idioter som bara snackar om att aktiva åtgärder måste vidtas.

Ja, man är så tokiga att man talar högt om att andra länder borde begära stora summor av EU. Kan det bli mer galet än så? Tror EU att dessa länder någonsin kommer att bli nöjda, när EU-företrädare agerar självspäkare som vill ösa miljarder över dem?

Jag förstår inte vad vi européer har gjort för ont för att få så svaga och inkompetenta ledare…