Nu har ännu en härva med personlig assistans rullats upp. En familj med utländsk bakgrund har lurat till sig 43 miljoner kronor. Man byggde lyxhus på Balkan för Försäkringskassans bidrag. 

Återigen har den svenska staten låtit sig luras av klankulturella knep. Det är inte bara hedersvåld som staten ser mellan fingrarna med eftersom man inte förstår att hela släkter agerar synkroniserat för att lura de dumma svenskarna och deras obegåvade myndigheter.

Klankulturen gör det lätt att bedra svenska system

I går dömdes 18 personer i Göteborgs tingsrätt i en av de största härvorna någonsin av assistansbedrägerier.

– Det är en klanliknande släkt som varit drivande i brotten, säger åklagaren i fallet till Expressen.

En 33-åriga kvinna i Göteborg har varit huvudman genom att driva ett assistansbolag med sina föräldrar. Tillsammans med både påhittat handikappade brukare och anställda assistenter lyckades hon lura såväl Göteborgs stad och Försäkringskassan på assistansersättning.

De dumma svenskarna och deras myndigheter öser ut skattepengar över alla som påstår sig vara funktionshindrade, inte minst de med utländsk bakgrund. Om man inte som handläggande tjänsteman godkänna miljonregnet skulle det – naturligtvis – vara rasism, diskriminering, hets mot folkgrupp och allt annat moraliskt förkastligt som tänkas kan.

Arbetskraftsinvandring viktig faktor för bedrägerierna

Bedrägeriet har gjorts genom att också systematiskt utnyttja fattiga arbetskraftsinvandrare, konstaterar åklagaren. Man har lockat dem med uppehållstillstånd i Sverige och har sedan tvingat dem att jobba till väsentligt lägre löner än kollektivavtalslöner.

Försäkringskassan och kommunerna bidrar alltså till människohandel som möjliggörs för monumental naivitet och rädsla att få anklagelser riktade mot sig om rasism.

Kunskaperna om utländska kulturer är samtidigt bottenlöst dåliga i alla politiskt styrda verksamheter, trots att politikerna bestämt att ta hit miljoner från dessa klankulturer. Det är som om svenska politiker vill bli avlurade alla skattemedel. Enda alternativet är att man saknar varje uns av kompetens att driva staten och offentlig verksamhet.

Åklagarna nöjda med domarna

Bevisläget har varit gott. ”Grädden på moset” har varit videofilmer som visar hur de som skulle vara funktionsnedsatta kan dansa och röra sig obehindrat – iallafall när de är utanför Sverige.

De misstänkta har i förhör gjort en del medgivanden, men under rättegången nekade samtliga till misstankarna som riktats mot dem. 

14 av de 22 åtalade döms till fängelse, straffen sträcker sig mellan tio månader till sju år och sex månader. Fyra dömda får villkorlig dom och böter och fyra frikänns. 

De som dömts ska också betala stora summor i skadestånd till Göteborgs stad och Försäkringskassan.  Dessa pengar kommer de naturligtvis aldrig att betala. Resurserna är säkert undangömda eller överförda på icke misstänkta släktingar.

Sverige måste få en nationell ledning som förstår verkligheten

I årtionden har Sverige haft politiker som lever i sina påhittade bubblor och som på allvar tror att man kan göra vad som helst, bara man fattar ett formellt beslut. Politiker i alla sju gamla partier saknar, i större eller mindre utsträckning, verklighetsförankring. De är oförmögna att leda landet.

När det är så enkelt att bedra statskassan är de största förlorarna de svenska medborgare som faktiskt har funktionshinder, som har de problem som välfärdsstaten är till för att hjälpa. Om bedrägerierna får fortsätta undergrävs viljan att betala skatt, och då kommer inte dessa system att finnas kvar.

Det är upp till svenska folket. Vill man ha godhetsknarkande politiker som skänker bort svenska statskassan till bedragare? Eller ska man ”omyndigförklara” dem genom att välja andra politiker som inte låter sig luras och som inte är verklighetsfrånvända?

Framöver borde inte svensk politik handla om löfte om vad partier ”vill” utan om vad de är förmögna att åstadkomma. Konkret. I verkligheten.

Alla utopiska drömmar om hur det ”borde” bli hör hemma på dårhus, inte i riksdagen.