Först sker en explosion som krossar glas vid Huvudsta centrum i Solna, sedan detonerar en bomb vid en bil som demoleras i Flemingsberg. En explosion sker sidan i ett flerfamiljshus i Eskilstuna klockan kl 05.37 på fredagsmorgonen.

Vid kl 0.47 natten till fredagen kom larm om en kraftig smäll i i Huvudsta centrum i Solna. Glas krossas på en lägenhetsbalkong 

Nationella bomskyddet kallades in. 

– Vi har börjat höra vittnen. Vi har fått in en del intressanta uppgifter, som bland annat att man sett en bil lämna platsen efter smällen, säger polisen till Expressen.

Ingen är gripen. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Explosion vid bil

Flera personer i Flemingsberg larmade polisen om en explosion vid tvåtiden i natt. Efter att ha letat ett tag hittade polisen en bil med skador på en parkeringsplats.

– Bombtekniker har varit på plats och undersökt bilen under natten, säger Stockholmspolisen till TT.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Platsen ska undersökas vidare av polisens tekniker under dagen därför är avspärrningar omkring platsen kvar.

Bostadshus utrymt efter explosion

Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Eskilstuna klockan 05.37 på fredagsmorgonen. När polisen kom till platsen blev det klart att det rör sig om en explosion. 

En person har fått mindre sårskador. Men fastigheten har fått värre skador. Rutor har krossats och fönsterkarmar har lossnat 

– Det har inträffat någon form av explosion i en lägenhet, men det är oklart vad som har exploderat, säger inre befäl vid räddningstjänsten till SVT.

Vid 7-tiden i morse utrymde polisen de boende från huset som en säkerhetsåtgärd, skriver man på sin webbplats.

– Vi har utrymt hela fastigheten och kommunen har hjälpt till och löst en lokal där de kan vara. Jag förstår att de boende gärna vill veta en tid när de kan komma tillbaka men det är en säkerhetsfråga, säger polisen.  

Bombskyddet har kallats in och ska undersöka byggnaden. Man kan inte uppge vidare information om vad som orsakat explosionen. 

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.