Flera liberala riksdagsledamöter tvekar inför en omröstning om en ny Löfven-regering. Går några emot partilinjen blir Stefan Löfven åter vald till statsminister.

Det är Svenska Dagbladet som avslöjar att några av L-partiets 20 riksdagsledamöter tvekar om att följa partiets linje under Nyamko Sabuni om att stödja en borgerlig statsminister och rösta nej till socialdemokratisk.

”En grupp om fem till sju liberala riksdagsledamöter som är helt emot att Liberalerna blir en del av ett regeringsunderlag där SD kommer att behövas”, rapporterar tidningen.

Det gäller främst riksdagsledamöter i Stockholmsregionen som hela tiden varit emot Nyamko Sabuni som partiledare.

En källa säger till SvD att om Stockholmfalangen skulle rösta emot partilinjen i en omröstning kommer det att ses som en krigsförklaring och ett första steg mot en ny partiledarstrid. Andra talar om att oenigheten kan leda till en partisplittring.