Rinkebypedofilen var en känd person i lokalsamhället och hade flera uppdrag inom den Socialdemokratiska föreningssfären. Samtidigt lurade han hem barn och förgrep sig på dem.

På torsdagen dömdes Jörgen Strandberg till tio års fängelse för flera grova barnvåldtäkter av elva olika barn. Brotten har skett mellan 2016 och 2020. 

Jörgen Strandberg var ordförande för Folkets hus i Rinkeby och gjorde sig känd som förkämpe i jämställdhet- och trygghetsfrågor. Samtidigt var det många som kom i kontakt med honom genom hans anställning som tjänsteman i Hyresgästföreningen. Både Folkets hus och Hyresgästföreningen kontrolleras i praktiken av Socialdemokraterna.

– Vi arbetar målmedvetet för att Folkets Hus ska bli mer öppet och tillgängligt. Våra viktigaste målgrupper är barn, ungdomar och föräldrar. Men alla ska känna att det är deras Folkets Hus, sa Jörgen Strandberg i en intervju för lokaltidningen Mitt i 2018.

”Vad ingen vet då är att Jörgen Strandberg tre år senare ska dömas som en av de värsta pedofilbrottslingarna i Sveriges historia”, skriver Expressen nu.

*

I Riks har ”mediedomstolen” granskat mediebevakningen av den nu pedofildömde Strandberg: