Hundratals apor tog över gatorna i staden Lop Buri norr om Bangkok i en massiv kamp mellan olika flockar. De var så många att trafiken stoppades.

De thailändska medierna kallar det för “ap-kriget” och det antas ha blossat upp mellan två rivaliserande grupper av apor i provinshuvudstaden Lop Buri.

Har lämnat ”aptemplet”

Aporna brukar hålla till vid templet Phra Prang Sam Yod som är ett populärt turistmål. Den historiska helgedomen har blivit känd som ”aptemplet” eftersom det är hem för en stor grupp av apor. Varje år håller provinsen en festival som erbjuder en buffé med frukt och grönsaker till aporna i templet.

En grupp apor har ockuperar helgedomarna och en annan grupp har sett området runt templet som sitt revir.

Men populationen har vuxit. Lokala myndigheter har försökt kontrollera antalet apor genom sterilisering, rapporterar thailändska tidningen Thaiger.

Brist på turister som matar aporna?

Aporna är kända för att stjäla mat och vattenflaskor från människor som går förbi. Bara förra veckan upptäcktes en apa smyga in i en kvinnas hem och stjäla mat från hennes kylskåp.

Det är oklart varför de två apagängen drabbade samman just nu. Tidigare spekulerade vissa i att apor från en grupp kan ha trängt in på den andras revir, möjligen på grund av brist på mat i avsaknad av turister som matar dem. Andra gissade att aporna kan ha blivit mer aggressiva på grund av värmen.