Kammaråklagare Ulrika Åberg meddelade på presskonferens att man under dagen gripit, anhållit och förbereder häktning på sannolika skäl en misstänkt för mordet på polismannen i Biskopsgården i Göteborg.

Polis och åklagare vill inte gå in på detaljer. Det som framkommer är att 17-åringen är från Biskopsgården och att polisen arbetar efter tesen att det handlar om uppgörelse i gängmiljön.

Man rapporterar också att tre personer nu är målsägande, alltså de personer som fanns runt polisen när han sköts och därför kan anses utsatta för mordförsök.

KOMMENTAR. Den fråga som omedelbart infinner sig är vilket straff 17-åringen kommer att få om han fälls. Förmodligen 2-3 års ungdomshem som han kan lämna när han vill. Det är skamligt att Sverige saknar en rättsstat som fungerar. 17-åringen har, om det är gängrelaterat, med stor sannolikhet utfört mordet/mordförsöken på uppdrag av äldre gängledare som alltså kan komma undan helt.

Att 17-åringar begår mord är svensk kriminalpolitik medskyldig till. Alla ungdomsrabatter innebär att gängledare kan skicka ut tonåringar på morduppdrag och alla kommer undan kännbara straff – även om man grips och fälls för mord.

Det är mycket billigt att begå mord i Sverige.