I dagens avsnitt av ”Sommarintervjun” medverkar Peter Wallmark, gruppledare i Stockholms stadshus för Sverigedemokraterna.

Han har haft en lång yrkeskarriär innan han blev partipolitiker efter 50 år fyllda, och ser en del brister med hur exempelvis kommunen fungerar.

– Sedan har vi teatern, brödet åt folket, när vi kommer till sammanträdena med fullmäktige. För där går vi bara upp och pratar om någonting som redan är beslutat på kommunstyrelsen. Vi kan stå och debattera ett beslut som vi vet inte kommer att bli förändrat av att vi står i fem timmar och diskuterar frågan. Det har jag lite svårt för. Jag vill komma framåt, säger Wallmark.

– Många medborgare kan inte följa processen och det kan vara svårt för oss som sitter i fullmäktige också. Styrande majoritet och förvaltning vill ofta ta besluten så tidigt som möjligt så att vi inte ska bli medvetna om hur det går till. Då blir det ju ännu svårare för väljarna.

Titta och lyssna på hela intervjun här:

Detta är del 8 av 16. Nya intervjuer publiceras varje måndag, onsdag och fredag fram till 11 augusti.

Du kan se tidigare avsnitt i YouTube-kanalens spellista Sommarintervjun.