Det klagas på ”populism” i den fina salongerna. Men kritiken är ett uttryck för att de mäktiga har misslyckats. Fullständigt. Då ställer folket i en demokrati krav på ändrad kurs och nya makthavare.

För egen del slutar jag aldrig förvånas över hur hemmablinda de etablerade aktörerna är. Hur lite de förstår vilka opinioner som växer hos verklighetens folk. Idag gråter Dagens Nyheters ledarsida (betalvägg) över att partiledare i SD, KD och V i sina Almedalstal ”spär på bilden av en spricka mellan folket och eliten”.

De borde istället ”presentera egna lösningar på samhällets utmaningar”.

Lösningar stämplas som rasism

Jamen, det är ju dem som DN och övriga etablissemang stämplar som rasism och vägrar ta på allvar.

Det är ju DN och övriga etablissemang som slutat föra en diskussion i sakfrågor, just genom att hatfyllt kasta epitet på dem som kritiserar tillståndet i landet, och därför skapar sprickan mellan folk och elit.

Kan dessa välbärgade och i trygga bostadsområden levande etablissemang för en enda sekund tänka utanför sin egen snäva, inskränkta och godhetsknarkande bubbla?!

Makten gick bakom ryggen på folket

Om svenska folket inte hade skäl att klaga, hade man naturligtvis inte gjort det. Men nu har man skäl att klaga. Väljarna har inte röstat för att ta emot två miljoner människor från främmande kulturer, ändå har etablissemangen genomfört en revolutionär politik på området. Väljarna har inte röstat för ökad kriminalitet och otrygghet i dess följd, ändå har etablissemangen fullständigt struntat i tryggheten när man tagit hit två miljoner människor från våldsbenägna delar av världen.

Tacka tusan för att folk har skäl att klaga!

Värst av allt är att denna revolutionära politik inte skett i demokratisk ordning. Det har skett genom en statskupp från eliterna mot folket – som ju är de som ska bestämma i en demokrati.

Allt hade varit i sin ordning om Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven gått till val på budskapet: vi ska ta emot flest människor i västvärlden! Vi ska under kommande år ta emot två miljoner människor! Och vi ska göra det utan att öka bobyggandet, utan att stärka polisen, utan att förbereda skolorna, utan att göra någonting för att klara av integrationen!

Hade man sagt det i valrörelserna 1998, 2002, 2006, 2010 och 2014 hade allt varit i sin ordning. Då – men bara då – hade DN haft anledning att klaga på folket om de nu inte ställt upp på den politik de röstat fram.

Folket har aldrig godkänt den politik som nu misslyckas

Men folket har aldrig röstat på detta! Det är etablissemangen som drivit igenom en revolution bakom folkets rygg. Man har tigit om sina avsikter och dolt sina beslut. Naturligtvis hade detta inte kunnat ske om inte också massmedia deltagit i revolutionen och hjälpt makten att dölja utvecklingen för folket.

Så det är verkligen inte DN som har anledning att klaga. Man har stöttat en revolution i strid mot folkviljan under tjugo år.

Och nu börjar folket få nog på riktigt.

Etablissemangen borde ägna sig åt självkritik

Om etablissemangen haft minsta skam i kroppen hade man varit självkritisk och konstaterat att man agerat fullständigt katastrofalt i årtionden.

Om så sker, kan en diskussion i sakfrågorna stå i fokus och sprickan mellan folk och elit inte längre vara huvudproblemet.