En person har skjutits ihjäl inne på en frisersalong på Marklandsgatan i Högsbo, vilket är en knytpunkt för spårvagnstrafiken och därför fått fem linjer stoppade pga polisens avspärrningar.

Under fredagseftermiddagen klockan 13.56 larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Högsbo. Inne på en frisör har en person skjutits ihjäl.

”Hörde fem-sex skott”

– Jag hörde säkert fem-sex skott, säger ett vittne.

Den skjutne mannen är i 25-årsåldern och har, enligt polisiära underrättelseuppgifter, sedan lång tid tillbaka tillhört ett kriminellt nätverk i västra Göteborg, rapporterar G-P.

– Vi har flera enheter på plats. De jobbar nu för fullt för att säkra spår och få in vittnesuppgifter, säger presstalesperson vid polisen i region Väst till SVT.

Kriminaltekniker är på plats för att undersöka brottsplatsen.

Kollektivtrafiken stoppades i flera timmar

Fem spårvagnslinjer och nio busslinjer i området stoppades på grund av händelsen. Sen klockan 16 har kollektivtrafiken börjat fungera igen. Västtrafik sätter in extra bussar.

Polisen arbetar med informationsinsamling, och håller förhör med vittnen till händelsen. Även hundförare arbetar på platsen. Polishelikopter har cirkulerat över området.