Trots en tuff barndom då hon flyttade runt i olika fosterhem och gick i tolv olika skolor, tog Sara Gille studenten som undersköterska. Hon har jobbat på sjukhus och i äldreomsorgen innan politiken tog över och hon blev riksdagsledamot.

I ”Sommarintervjun med Dick Erixon” berättar hon om sin bakgrund och vad det var som fick henne att kämpa emot alla motgångar och nå framgång i livet.

– Bara för att jag har haft en tuff barndom ville jag inte att det skulle drabba mig resten av livet.

– Jag har aldrig känt att jag är ett offer eller att jag är kränkt. Det som hänt mig ska inte få förstöra mitt liv i framtiden. Jag kan styra mitt liv och välja inriktning på hur jag vill leva, säger Sara Gille.

När det gäller politiska intressen idag då hon sitter i riksdagen är de många, men hon pekar ut ett ämne särskilt.

– Hedersfrågorna ligger mig varmt om hjärtat. Sånt hör inte hemma här i Sverige. Det hör inte hemma någonstans på jorden, men nu är det svenska folket jag representerar, säger Sara Gille vars pappa är kurd och därför är kusingifte och arrangerade äktenskap inget främmande för henne.

Hon bor uppe i Dorotea i Västerbotten och kör gärna snöskoter på fritiden.

Se hela intervjun här:

Detta är del 7 av 16. Nya intervjuer publiceras varje måndag, onsdag och fredag fram till 11 augusti.

Du kan se tidigare avsnitt i YouTube-kanalens spellista Sommarintervjun.