Många kallar bråket om vem som ska ta vem i regeringsfrågan för ”sandlåda”. Det är orättvist mot barnen. Men nog är det ett totalt sammanbrott i ledarskap på den rödgröna sidan. Det finns ett sätt att stoppa det – låt folket välja ny majoritet i riksdagen.

Jag har varnat för att extraval innebär alldeles för kort tid för en ny regering att hinna ta vid, innan ordinarie valrörelse drar igång. Om extraval hålls i september och ny regering tillträder i oktober 2021, då har den inte många månader innan valkampanjen för ordinarie val drar igång inför valet i september 2022. Ja, valkampanjen drar nog igång direkt när en ny regering tillträtt.

Men jag är på väg att ändra mig. Vad som helst måste hända nu, bara vi kan bli av med den rödgröna majoritet som sänker landet i kaos.

Noll regeringsduglighet

Det här utbytet på onsdagsmorgonen mellan en nyss avgången V-ledare och nuvarande C-ledare är under all kritik.

Här demonstreras att regeringsunderlaget som Socialdemokraterna vill styra landet med saknar varje tillstymmelse till regeringsduglighet.

De är extremister som bara ser till sitt eget bästa och fullständigt struntar i svenska folket och rikets styrelse.

Man saknar varje insikt om allvaret i uppgiften att styra riket. De saknar respekt för vad en välfärdsstat kräver.

Staten drar in halva ekonomin i skatter och fattar sedan beslut om hur dessa enorma belopp, där miljarder räknas i tusental, ska användas. Det är också politiken som stiftar lagarna som ska begränsa kriminaliteten och skapa trygghet på gator och torg.

Avsaknad av ledarskap

Politiker som inte kan visa tillstymmelser till ledarskap som går bortom det egoistiska begäret ska naturligtvis inte ha någon makt överhuvudtaget.

Detta mentala sammanbrott inom den rödgröna majoriteten som Januariöverenskommelsen bygger på – S, MP, C, L och V – visar att dessa partier måste förlora makten. Bara då kan förfallet brytas.

Vi orkar inte med mer pinsamma fjantigheter nu.

Svenska folket kan ta majoriteten ifrån dem. Genom extraval nu efter sommaren eller i ordinarie val i september 2022.

Ge oss extraval så fort det går!