På tisdagskvällen drabbade över 100 personer samman i Borås. Polisen kallade in både helikopter och insatsstyrka. Minst två personer fördes till sjukhus med ambulans – däribland en polis som träffades av en flaska i huvudet.

Polisen larmades till ett bråk i stadsdelen Norrby i Borås vid 19-tiden på tisdagen.

Enligt vittnesuppgifter ska det handla om bråk mellan invandrargrupper, varav den ena ska vara somalier, som drabbat samman. Tillhyggen ska ha använts.

Totalt uppges över 100 personer ha varit involverade i bråket. Vad som startat bråket har inte framkommit.

Polisen har hanterat händelsen som ett våldsamt upplopp och kallat in insatsstyrkan samt helikopter. I samband med insatsen har en polis skadats.

– Fram till för två timmar sig höll vi isär två grupperingar. Nu har vi haft en viss dialog med bägge parter och ser till att området töms. Vi är där i trygghetsskapande syfte och ser till att det trappar av på ett naturligt sätt, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen till TT vid klockan 00.30.

Läget var fortsatt oroligt under natten och polisen hade under flera timmar en omfattande insats på platsen.

Ingen är gripen.

Utsatt område med klankultur

Norrby klassar som ett särskilt utsatt område. Boende vågar inte larma polisen och anmäla brott. Där finns fyra nätverk som har stor påverkan på livet i stadsdelen. Det rör sig om fyra nätverk baseras på vänskap, släktskap, religiös sammanhållning och etnicitet, vilket framgår av en polisrapport som P4 Sjuhärad tidigare rapporterat om.