Först sköts en man ihjäl i Husby vid kl 15.30 sedan sköts en annan man ihjäl i näraliggande Hjulsta vid midnatt. Konflikt mellan kriminella gäng misstänkts vara bakgrunden.

Under måndagseftermiddagen sköts en 28-årig man till döds i Husby i nordvästra Stockholm. Den mördade ska ha jagats av gärningsmannen/männen som avlossat flera skott som träffat i bålen och i ben, enligt Expressens uppgifter.  

Mycket folk befinner sig på platsen i Husby mitt på dagen och det ska ha uppstått ordningsstörningar. 

Skjuten till döds på parkeringsplats

Strax före midnatt samma måndag sköts en annan 28-åring till döds på en parkeringsplats i Hjulsta, inte långt från Husby. Flera gärningsmän lämnade parkeringsplatsen efter skjutningen, enligt uppgifter.

Polisen utreder eventuella kopplingar till mordet i närliggande Husby tidigare på måndagen.

Efter skjutningen i Hjulsta vid midnatt dök ett 30-tal bilar och människor upp vid brottsplatsen och stämningen beskrevs som kaosartad. Upprörda människor ska också ha samlats på sjukhuset under natten.