Förra veckan stängde Skolinspektionen två skolor i Örebro: Al-Azharskolan i Vivalla och Al-Azharskolan i Mellringe. Detta sedan återvändande IS-krigare valts in i styrelserna. När Örebro fullmäktige sammanträder möts detta med total tystnad.

På tisdagens fullmäktigemöte i Örebro tog Markus Allard, kommunalråd för Örebropartiet, upp frågan om att islamister startat skolor i kommunen.

Han möttes av… tystnad från de ansvariga partierna.

Det är en talande tystnad. Och den gäller inte endast Örebro, utan hela det svenska debattklimatet. De som är ansvariga för invandringspolitiken står inte upp för konsekvenserna. Man tiger när alla brister och allvarliga samhällsproblem som migrationen orsakat blir blottlagda.

Aldrig låtit folket avgöra

Just detta – att de som är ansvariga för att nära två miljoner migranter kommit till Sverige aldrig aktivt förklarat inför val, varför man vill förändra Sverige i grunden – kommer att gå till historien som den största händelsen i vår tid.

Svenska folket har aldrig fått chansen att diskutera om det är rimligt att ta emot så extremt många, och därför inte kunnat använda sin rösträtt för att stoppa utvecklingen innan det hänt.

De gamla partierna har i tysthet genomfört en revolution där befolkningens samansättning har förändrats i betydande utsträckning.

Och nu, när konsekvenserna börjar uppenbara sig, då fortsätter de sju ansvariga partierna att tiga.

Polarisering resultat av tigande politiker

Det talas om polarisering. Vem är det som står för polarisering och ökade motsättningar, om inte de som lurar på landet en fundamental förändring utan att först offentligt och öppet diskutera varför och vilka konsekvenserna blir. Man har inte heller förberett svenska myndigheter för effekterna av att stora grupper från avlägsna regioner i världen anländer till Sverige.

Och reaktionen från makten är i varje läge – tystnad.

Det är motsatsen till ledarskap. Frågan är när Sverige får politiker som står upp för sina beslut och tar ansvar för effekterna av den förda politiken.