Ett stort antal personer med kopplingar till den i Hjällbo mördade mannen kan enligt medieuppgifter vara på väg från utlandet, både med bil och flyg.

Risken för upptrappade strider mellan kriminella klaner ökar i Göteborg efter dödsskjutningen av en 40-åring mitt på söndagen i Hjällbo. 

– I den här kontexten här uppe finns det alltid risk för vedergällningar och vi har med det i planeringen att det kan komma, har Ulf Merlander, lokalpolisområdeschef för Nordost tidigare sagt.  

Enligt uppgifter till Aftonbladet har personer med kopplingar till den mörade 44-åringen rest till Göteborg i början av veckan. Flera fordon ska enligt tidningen blivit stoppade i Skåne. Under gårdagskvällen ska personer även ha stoppats på Landvetter, efter misstanke om inblandning i konflikten. 

Enligt uppgifter till GT varnar man även för att ett stort antal personer med kopplingar till en av sidorna kommer från Tyskland. 

Bråket under fredagseftermiddagen ska ha börjat med att en person i Ali Khan-gänget blev misshandlad. På andra sidan uppges ett annat inflytelserikt släktnätverk finnas.  

Men det finns ingenting om tyder på att det ska handla om en långtgående konflikt – tvärtom ska de båda klanerna tidigare ha varit lierade på olika sätt. 

– Nej, vi har inte haft någon kännedom om någon konflikt under en längre tid, säger Ulf Merlander.