Efter att en gängledare skjutits vid en bensinstation i Jakobsberg misstänktes att den ambulansen han färdades i var förföljd av gärningsmännen, vilket fick polisen att spärra av Karolinska sjukhuset.

Polisen fick larmet kl 20.42 på fredagskvällen. Den man som blivit skjuten i ryggen ska vara en gängledare i 25-årsåldern som av polisen pekas ut som tongivande i Stockholms undre värld.

Enligt uppgifterna är mannen i 25-årsåldern och var en av de 60 gängledare som punktbevakades under Stockholmspolisens ”Operation Rimfrost” 2019. 

Nyligen frigiven

Han ska nyligen ha släppts från ett fängelsestraff. 

– Vi får in larm om att en person ska vara skadad i Jakobsberg. Vi är på plats med en ganska stor resurs och även helikopter. Det finns uppgift om att flera personer ska ha lämnat platsen, säger Åsa Wallentin till Expressen.

Polisen har spärrat av utanför Karolinska sjukhuset för att undvika att gärningsmännen ska kunna slå till på nytt, enligt uppgifter till tidningen. Man befarade även oroligheter utanför sjukhuset.

– Vi vidtog lite försiktighetsåtgärder i början. Nu har det lugnat ner sig, men vi är kvar med en patrull och bevakar, sa Stockholmspolisen i natten.    

Vid klockan 21.30 meddelar polisen att de håller ”vittnesförhör på platsen, genomför dörrknackning och kontrollerar om det finns filmer från övervakningskameror i området”.

Ingen person har gripits som misstänkt för dådet, enligt polisen.