Ledarskribenter som skriver kritiskt mot S-regeringen fördöms nu av statlig kommitté. Stefan Löfven (S) och Morgan Johansson (S) tycks ha Nordkorea och Kina som förebilder när det gäller pressfrihet.

Justitieminister Morgan Johanssons åsiktskommissarier dömer ut borgerliga ledarskribenter för att med ”subtila och implicita yttranden och tankefigurer” ha torgfört text som underblåser rasism. Det handlar om kritiken mot regeringens migrationspolitiken, regeringens misslyckade integrationspolitiken och även om kritiska synpunkter på islamismens utbredning i Sverige.

Denna kritik av socialdemokratisk politik normaliserar ”rasistiska element” hävdar regeringskansliet i Sverige genom så kallade ”forskare”.

Ingen respekt för oberoende medier

Det är lätt att hålla med Tidningsutgivarna som hårt kritiserar Justitiedepartementet, underställd den famösa ”expertkommittén” Delegationen för migrationsstudier, Delmi, som brännmärker ledarskribenter på borgerliga tidningar.

– Det tafsas på publicistikens integritet … Det är som om respekten för oberoende medier inte längre råder, säger Thomas Mattsson, tf vd för Tidningsutgivarna i ett pressmeddelande.

– Nu har Delmi, som verkar inom regeringskansliet och vars ledamöter tillsätts av regeringen och anställningar beslutas av statsråd, pekat ut ledarsidorna i Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet som delansvariga för normaliserande av främlingsfientlighet och rasism i den svenska migrationsdebatten. Det är häpnadsväckande och oroväckande, fortsätter Mattsson.

Regeringskritik stämplas som subversiv – av Morgan Johanssons tjänstehjon

I Barometern konstaterar Thomas Hermansson i ledare: ”Begreppet ’systemkollaps’, som ibland används i migrationsdebatten om hur en havererad migrationspolitik lett till att samhällets institutioner fått svårare att hantera sina uppdrag, stämplas som främlingsfientligt.”

Han skriver att det är ”under all kritik att justitiedepartementets Delegation för migrationsstudier målar upp borgerliga ledarskribenter som rasismfrämjare för att ha kritiserat den misslyckade migrations- och integrationspolitiken”.

Obehagliga dimensioner

Fredrik Haage skriver i Smålandspostens ledare: ”Det finns således många obehagliga dimensioner i detta. Men inte minst också det faktum att producenterna av Delmis skandalsoppa uppenbarligen opererar i en miljö – som sträcker sig från akademi till myndighet – där man tar för givet att det inte är några problem med det här.”

Lägg ner Delmi!

Ja, det är skrämmande att justitiedepartementet inte längre tillämpar svensk grundlag, utan anser sig ha rätt att peka ut skribenter som man officiellt vill hänga ut och tysta ner. De här galna personerna på Delmi måste naturligtvis sparkas så fort en seriös regering kommer på plats.

Men jag är inte förvånad Socialdemokratin är så desperat att de gör precis vad som helst för att försöka svartmåla sina politiska meningsmotståndare. Det är det enda lilla hopp de har om att få sitta kvar vid makten efter nästa års val. Någon egen politik som lockar väljare har de inte.

Och nu är det inte endast Sverigedemokrater som drabbas av S-taktiken utan vidare borgerliga kretsar. Då framstår taktiken som än mer befängd.

Dock är det bara en makthavare som kan avsätta S/MP-regeringen – svenska folket i nästa riksdagsval.