På fredagen gick en somalier till attack med kniv i Würzburg i Tyskland, mot kunder i butiker och på gatan utanför. Polisen har funnit hatbudskap i den gripne mannens bostad.

Den somaliske 24-åringen högg ihjäl tre kvinnor och ytterligare fem personer skadades, varav två kämpar för sina liv, också de flesta skadade var kvinnor.

Polisen har hittat hatbudskap i det boende där den misstänkte gärningsmannen senast bodde. Det sa chefsåklagaren i Würzburg på lördagen. Hittills har det inte helt klarlagts att den misstänkte gärningsmannen agerade med islamistiska motiv. Enligt medieuppgifter har han gjort uttalanden under förhör som antyder religiös fanatism, rapporterar lokaltidningen inFranken.

Civila omringade gärningsmannen

Innan polisen kom hindrade förbipasserande mannen från att attackera flera gående genom att distrahera och omringa honom, vilket framgår av videofilm.

Bayerns ministerpresident Markus Söder (CSU) har meddelat att flaggning på halv stång ska ske i Bayern. ”Händelserna är otroliga och chockerande”, sa han på lördag i Nürnberg. Bayern sörjer offren. ”Vi hoppas och ber med de skadade och deras familjer.”

Den misstänkte somaliern ska ha varit i Tyskland i ungefär fem år.