Upplopp och avrättning i Hjällbo centrum i helgen och sedan två dödsskjutningar med timmar emellan i Husby och Hjulsta på måndagen. Men kriminologer talar om slump och låga tal.

När ska svenska etablissemang vakna och inse brutaliteten som migrationspolitiken skapat?

Svenska kriminologer är inte till någon hjälp. De lägger balsam runt ansvariga politikers samveten. När TT frågar svarar kriminologer att ”det är en slump att det händer just nu” och att ”det handlar om relativt låga tal”.

Detta beteende – att stoppa huvudet i sanden – har pågått i trettio år nu.

Under tiden visar all statistik på att den grova brottsligheten, som dödsskjutningar, har ökat. Den går inte bortförklara med att anmälningsbenägenheten ökat – något som varit kriminologers svepskäl under lång tid.

När jag ser en film som ska vara tagen direkt efter dödsskjutningen i Husby på måndagseftermiddagen blir min första fundering: Är detta verkligen Sverige? Människor springer omkring, gapar och skriker men låter barn och ungdomar gå förbi den dödsskjutne som ligger på marken.

De tre bilderna ovan, som är från filmen, säger mer om Sverige idag än mycket annat. Mellanösterns kultur tar över i svenska förorter. Där gäller inte längre någonting svenskt.

Nuvarande makthavare kommer inte göra något annat än att bortförklara och slå tomma slag i luften som de alltid gjort – med stor hjälp av kriminologerna.

Ska krafttag vidtas och utvecklingen ändras krävs en ny politisk majoritet i riksdag och i andra beslutande församlingar.

Valet 2022 kan vara sista chansen som svenska folket har att vända utvecklingen. Får firma Löfven-Lööf fortsätta kommer klanvåldet att ta över till den grad att det inte går att rulla tillbaka. Om detta varnade fredsforskaren Wilhelm Agrell redan 2019.

Det är tid att lägga bort skygglapparna nu. Migrationen har skapat enorma och växande problem. Valet 2022 handlar om vi ska vända utvecklingen eller acceptera som en vardagsföreteelse att folk ligger mördade på våra gator.