Efter åtta år och många gliringar dementerade C-ledaren att hon sagt att hon skulle äta upp sin vänstra sko hellre än att samarbeta med Socialdemokratin.

Ett citatet som Annie Lööf fått äta upp många gånger är när hon till Expressen 2013 sa, ”Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna.”

Nu dementerar Annie Lööf att hon sagt det. I SVT:s Agenda på söndagskvällen skyller Lööf på en medarbetare.

– Nej, det var en medarbetare som sa detta.

Har tidigare bekräftat att det är hennes ord

Detta är ett nytt besked från Annie Lööf. Tidigare har hon tagit på sig att det är hon som sagt det. Som här i TV4: länk till video i Facebook.

Uttalande via medarbetare

Det var i en artikel som publicerades i Expressen den 9 oktober 2013 som det formuleras så här: ”Jag äter hellre upp min högra sko än att bli ett stödhjul till S. Småföretagen, de unga och landsbygden skulle förlora stort med en S-styrd regering, säger Annie Lööf via sin presschef Anna-Karin Nyman.”

När Expressen nu frågar Nyman, som idag jobbar på ett fastighetsbolag, faller hon på svärdet för sin förre chef, Annie Lööf.

– Det är inte hon som har formulerat sig så, utan det var jag som gjorde det, säger Nyman.

Expressen frågar om Nyman fick någon kritik efter sitt uttalande å chefens vägnar, och svarar ”nej”. Nyman jobbade också kvar hos Lööf på Näringsdepartementet till dess alliansregeringen avgick efter valet 2014.