I Sifo har mätning gjorts på hur många som skulle rösta på en Kristersson-lett regeringsalternativ eller ett Löfven-ledd regering.

Det är TV4 som publicerar på onsdagskvällen mätningen som visar att det är mycket jämnt mellan alternativen när frågan ställs om vilket block väljarna tänker stödja.

Alternativet med S, MP, C och med stöd av V gillas av 39 procent, en nedgång med fyra procentenheter från förra mätningen.

Alternativet med M, KD, L och med stöd av SD gillas av 38 procent, en uppgång med en procentenhet.

23 procent vill inte uppge ett alternativ. Störst osäkerhet är det bland C- och L-väljarna.

S taktik misslyckas

Mätningen visar att den Socialdemokratiska hatkampanjen mot Sverigedemokraterna inte fungerar. Man tappar väljare på att tala om andra partiers politik och därmed avslöja att man inte har någon egen.

Avsikten med smutskastningen från Socialdemokratin var främst riktad mot M- och KD-väljare som skulle skrämmas bort genom att stigmatisera Sverigedemokraterna med lögnaktiga påståenden.

Anonyma källor i S har till medierna erkänt att partiet inte har några andra kort att spela än att försöka fula ut SD.

Men inte heller det kortet ser ut att fungera.

Verkligheten regerar

Varför? Väljarkåren vill veta vad politikerna tänker göra åt de vardagsproblem folk möter. Otryggheten breder ut sig. Den uppfattningen får ingen tröst i att regeringen och dess stödpartier vräker ur sig ogrundade påståenden om det nyaste partiet.

I partiledardebatten förra helgen framgick tydligt att Jimmie Åkesson talar om verkliga problem, också när det handlar om våld mot kvinnor. Allt medan vänstersidan går upp i falsett och blir kränk av att höra hur det faktiskt är. Som att utlandsfödda är överrepresenterade i våldsbrott.

Förr pratade man om plånboksfrågor. Idag kanske vi ska kalla dem verklighetsförankrade frågor. De ämnen som väljarkåren vill att politiker ska tala om, snarare än kasta skit på motståndare.