För första gången har online tidskriften BrusselsReport.eu presenterat en ranking där ledamöter av Europaparlamentet bedöms utifrån deras insatser för att ”erbjuder alternativ till det dominerande EU-politiska samförståndet”.

Europaparlamentarikerna rankas i tidskriftens lista efter hur väl de motverkar maktöverföring till Bryssel och samtidigt arbetet för öppenhet i EU:s beslutsfattande, bättre kostnadskontroll inom EU, ökad frihandel och större ekonomiskt ansvarstagande.

Sammantaget har tidskriften viktat arton olika viktiga eller symboliska omröstningar. Två av dessa omröstningar gällde ekonomisk transparens, nio rörde ekonomiskt ansvarstagande, fyra subsidiaritet, en medborgerliga fri- och rättigheter och två rörde marknadsekonomiska frågor.

Sverige tar guld, silver och brons

Här får Sverige full pott på prispallen. Allra högst poäng av alla Europaparlamentariker får Jessica Stegerud (SD), tätt följd av Charlie Weimers (SD) och Peter Lundgren (SD).

Därefter kommer holländska, belgiska, spanska och danska ledamöter.

Övriga svenska ledamöter kommer långt ned. Moderaternas och Kristdemokraternas parlamentariker placerade sig mellan 158 – 175:e plats.

Socialdemokraterna och vänsterns parlamentariker hamnade mellan 288 – 363:e plats.

Allra sämst är Miljöpartiets, Centerpartiets och Liberalernas parlamentariker, de hamnade mellan 387 – 488:e plats av 704 ledamöter.

Kvitto på SD/ECR:s arbete för mindre Bryssel

Rankingen visar vilka ledamöter som är mest måna om det nationella självbestämmandet och som är mest villiga att hårt granska vad EU använder pengarna till.

– Det är glädjande att få ett kvitto på att SD levererar en aktiv politik för ansvar, transparens och decentralisering. Mer Sverige – mindre Bryssel – precis som vi lovade väljarna i valet, säger Charlie Weimers i en kommentar.

*

Denna artikel publicerades först i The Conservative.