Sveriges Radio inleder nu en ny granskning av affären kring reportern som hade en privat relation med en dömd islamist. Detta sedan det framkommit nya uppgifter om den intima relationen.

Igår kunde Dagens Nyheter avslöja att den våldsbejakande islamisten, som av Säkerhetspolisen utgör ett hot mot rikets säkerhet, parkerade sin bil utanför SR-journalistens bostad under samma tidsperiod som hon gjorde reportage om islamisterna.

Tidningen har grävt fram p-böter som visar att den i Gävle boende islamisten parkerade sin bil nära journalistens bostad på datum som sammanfaller med hennes SR-reportage.

Ger en ny bild av samröret

I ett meddelande till personalen på Sveriges Radio, som också har publicerats på SR sajt skriver Ekots chef Klas Wolf-Watz:

”Jag har tagit del av DN artikel i dag, om situationen kring reportern och den ger en annan bild av läget än den jag hade i september och som jag fattade beslut och agerade utifrån. ”

Klas Wolf-Watz vill inte säga exakt vilka nya uppgifter som har lett till att han beslutat att granska ärendet på nytt. Men säger att det är hans beslut och att ledningen står bakom honom.

– Jag vill inte gå in på detaljer, men artikeln ger en sammantagen bild än vad jag hade i september förra året. Det är till exempel det här med parkeringsböterna. Det ger en ny bild som gör att jag behöver titta på det här igen, säger han till DN.

– Vi behöver göra ett omtag, säger han.