I regeringen vill Miljöpartiet att Sverige ska ta hem ännu fler IS-terrorister. Detta trots att deras ansvar i terrorväldet bestialiska våldsutövning inte prövats.

I höstas tillät regeringen ett antal IS-kvinnor som tagit sig till Turkiet att få återvända till Sverige, trots att de inte ställts till ansvar för sin medverkan i bestialiska mord, förtryck och extremism.

Nu vill Miljöpartiet att ännu fler IS-terrorister, utan att deras ansvar prövats, ska få återvända till Sverige.

Det är oklart hur många barn och kvinnor med koppling till Sverige som finns i Al Hol och Roj-lägret i nordöstra Syrien. Enligt UD kan det röra sig om ett 30-tal barn och ett 20-tal kvinnor.

– Det funkar inte att att barnen är kvar där nu så länge, och läget är låst på det sättet. Utan då måste vi göra så att även mammorna kommer med barnen till Sverige, säger Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Rasmus Ling till SR.

Det är en ny hållning som strider mot det utrikesministern framfört.

– Det är som jag har nämnt tidigare inte aktuellt att repatriera kvinnor som vill frivilligt lämna lägren i nordöstra Syrien. De skall utredas av det lokala självstyret, för brott, inklusive det samröre som man eventuellt har haft med Daesh, sa Ann Linde i riksdagen nyligen.