Senaste dygnet har flera medier rapporterat att ”politiker” häktats för barnvåldtäkter och skyddar på det sättet Centerpartiet. Medierna censurerar det som är negativt för regeringen och dess stödpartier.

ANALYS. Det är tydligt hur medier som Aftonbladet, TT, DN, SVT och SR har olika måttstockar på hur negativa nyheter för de politiska partierna skall rapporteras.

Minsta förseelse från en politiker i Sverigedemokraterna slås upp stort och partisymbolen dominerar nyheten. När någon ur ett av regeringens stödpartier begår grova brott hjälper medierna till att censurera och mörklägga partitillhörigheten. Då blir gärningspersonen endaste en ”politiker”.

Detta är ett flagrant exempel på mediernas partipolitiska partiskhet och agendasättande, där avsikten uppenbarligen är att gynna etablissemangspartier medan man gör allt för att ”sätta dit” Sverigedemokraterna.

Det är märkligt att medieredaktionerna inte själva förstår att de gräver sin egen grav genom att vara propagandaorgan för vissa partier. Det gör att mediekonsumenterna tappar tilltro till att dessa medier skulle kunna vara opartiska och sakliga.

I publicering av en nyhet skall naturligtvis samma måttstock gälla för alla partier. Antingen tar man med partitillhörighet för alla som misstänkts för brott, eller så tar man inte med partitillhörighet för någon.

Agendasättande journalistik betyder bara en sak: journalistikens död.