”I Sölvesborg lyssnade familjen Andersson/Berner på talet och mamma Janina ger tummen upp”, berättar Sveriges Radio som referat av S-ledaren Stefan Löfvens första maj-tal. Men Janina är inte bara mamma, utan också fullblodspolitiker för Socialdemokraterna.

I år valde Sverige Radio att rapportera om statsministerns första maj-tal under rubriken ”Familjens betyg på Löfven: Sakligt och ödmjukt första maj-tal.”  Public service gav sken av att en helt vanlig familj berättade om hur de upplevde statsministerns tal.

Men problemet är bara att det inte var en vanlig familj, utan en organiserad Socialdemokrat som sitter i kommunfullmäktige, vilket Det goda samhället rapporterar.

Eftersom Sveriges radio utger sig för att vara trovärdiga och opartiska och ”oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen” hade det förstås varit på sin plats att tala om för lyssnarna att man intervjuade en S-politiker, inte en ”mamma” i vardagen.

”Public service har än en gång bevisat att de i själva verket borde kallas regimmedier”, skriver Bitte Assarmo i Det goda samhället.